Gekkosziget
Terrarium

Egyedi terráriumot szeretne?

A MADAGASZKÁRI NAPPALI GEKKÓ SZAPORODÁSA

Az első dolog, amit meg kell állapítanunk akkor, ha a madagaszkári nappali gekkó szaporodásáról beszélünk, az az, hogy milyen nemű az állat. Ennek van egy egyszerű módja; a hímek lábánál háztető alakú pórusok helyezkednek el, valamint a faroktőnél megtalálhatóak a herék, a nőstényeknél pedig ezek a tényezők hiányoznak. Ennél a fajnál a párzási időszak kissé máshogy néz ki, mint a többi hüllőnél, ugyanis náluk szeptembertől májusig tart a „szezon”, így ha szaporítani szeretnénk őket, akkor ezekben a hónapokban gondolkodjunk. Ha sikeres párzást szeretnénk náluk elérni, akkor érdemes őket 1 hónapig teleltetni 22-24 fokon.

Onnan lehet tudni, hogy szaporodni van kedvük, hogy a hím a nőstényt harapdálni kezdi. A párzás nem szokott tovább tartani egy óránál körülbelül. Ha sikeres volt az együttlét, akkor 1-2 héten belül a nőstény le is rakja a tojásokat, alkalmanként általában egyszerre 2 db-ot (ha az üveg falára teszi le a tojást, akkor ahhoz nem szabad hozzáérni, ott kell kitkelteni!). A tojásokat helyezzük keltetőbe, vagy egy olyan terráriumba, amelynek a teteje döntött állapotú, és 90%-os páratartalommal, 21-23 fokon keltessünk kb 50-60 napig. Ha az utódok kikelnek, akkor hamar helyezzük őket külön területekre, ahol rövid időn belül megtörténik az első vedlésük.

Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3 [link] => https://www.petking.hu/ [image] => krepy-1.jpg [text] => [status] => 1 ) )
https://www.petking.hu/