Gekkosziget
Terrarium

Egyedi terráriumot szeretne?

AZ ÚJ-KALEDÓNIAI VITORLÁSGEKKÓ TÁPLÁLKOZÁSA

 Az új-kaledóniai vitorlásgekkó rendkívül színesen táplálkozik, növényi és állati eredetű eleséget is elfogad. Otthon, terráriumi körülmények között három típusú ételt különböztetünk meg az esetében: gyümölcspépek és zselék,  rovarok, speciális gekkótáp készítmények.

A legkönnyebb és legbiztonságosabb út az, ha van lehetőségünk számára biztosítani speciálisan a számára készült tápszert (ez kapható üzletünkben és webáruházunkban is), ez általában por formájában kapható, amit vízben elkeverve kell a gekkónak kínálni.

Otthon is készíthetünk neki gyümölcspépet, erre a célra válasszunk neki banánt, barackféléket, mangót, papayát, vagy kizárólag gyümölcsöt tartalmazó bébiételt, melybe NAGYON kis mennyiségű hüllővitamint is keverjünk neki, de ez nem váltja ki a fenti tápot!!! Hiszen ez nem fedezi a teljes vitamin, rost és egyéb igényeit.

Hetente 2-3 alkalommal adjunk nekik rovarokat, ezek főleg tücskök és kisebb csótányok legyenek, esetleg viaszmoly lárva, katonalégy lárva. Élő eleségnél van egy aranyszabály, mégpedig az, hogy nem lehet a rovar nagyobb, mint a gekkó két szeme közötti távolság.

Nokturnális, azaz éjszakai állat az új-kaledóniai vitorlásgekkó, ezért késődélutáni vagy esti órákban adjunk neki enni, törekedjünk arra, hogy az etetés nagyjából mindig azonos időpontban történjen, hogy egészségesen tartsuk az anyagcseréjét.

Természetesen nagy mennyiségű folyadékra is szüksége van a gekkónak, ezért amellett, hogy folyamatosan ködösítünk/párásítunk neki, mindig legyen bent neki egy tálka friss víz is.

Ha szeretnénk meggyőződni róla, hogy egészséges az állatunk, az ügyesebb kezű gazdinak van rá lehetősége, ugyanis ha szétnyitjuk óvatosan a gekkó száját, akkor megtekinthetjük a szájpadlásán elhelyezkedő két gömbölyű, fehér kalcium zacskót.

Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3 [link] => https://www.petking.hu/ [image] => krepy-1.jpg [text] => [status] => 1 ) )
https://www.petking.hu/