Gekkosziget
Terrarium

Egyedi terráriumot szeretne?

AZ ÚJ-KALEDÓNIAI VITORLÁSGEKKÓ KÉZHEZ SZOKTATÁSA

Az új-kaledóniai vitorlásgekkó kifejezetten barátságos állat, így szívesen ajánljuk kezdő hüllőtartóknak vagy nagyobb gyerekeknek is.

Fiatal gekkók nagyon jól tűrik az ember közelét, a kézbevételt, ha felnőtt állatot viszünk haza, akkor előfordul, hogy kicsit türelmesebbnek kell lennünk. Ha frissen hazavitt állatunk van, akkor 2-3 hétig ne nyúljunk hozzá, hogy meg tudja szokni az új környezetét, utána pedig fokozatosan közeledjünk felé. Ne várjunk egyik napról a másikra csodát, itt mindig a türelem a kulcs.

A kezdetekkor csak napi 5-10 percre vegyük kézbe az állatot, hogy ne stresszeljük túl. A terráriumból csak akkor emeljük ki, ha már teljesen magabiztosak vagyunk, hiszen ha megijed, egy hirtelen mozdulattól, akkor elugorhat vagy leeshet, ami sérülést okozhat az állatnak, vagy akár a farkát is eldobhatja menekülés közben, ezt pedig sajnos már soha nem fogja visszanöveszteni. Ha megtörtént a baj, akkor nem kell nagyon megijedni, a heg szépen begyógyul, ha betadinnal kezelgetjük neki.

Ha megfogjuk az állatot NE SIMOGASSUK, ne nyomjuk meg a testét, ne szorítsuk le, éreznie kell azt, hogy szabadon mozoghat ha szeretne, biztonságban kell hogy érezze magát. Felülről ne közelítsük meg, csak elölről, ugyanis ellenkező esetben azt hiheti, hogy egy másik ragadozó akar lecsapni rá. Óvatosan tegyük elé a kezünket, és csúsztassuk be alá. Egy kézhez szokott állatnál is tartsuk be a szabályokat, naponta ne legyen kint fél óránál többet, és ügyeljünk rá, hogy ne tudja menekülőre fogni.

 

Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3 [link] => https://www.petking.hu/ [image] => krepy-1.jpg [text] => [status] => 1 ) )
https://www.petking.hu/