Gekkosziget
Terrarium

Egyedi terráriumot szeretne?

A MADAGASZKÁRI NAPPALI GEKKÓ TÁPLÁLKOZÁSA

 

 A madagaszkári nappali gekkót nagyon változatosan lehet etetni, ugyanis egyaránt fogyaszt növényi és állati eredetű táplálékot.

 Étkezéseinek nagyjából 80%-át rovarok és lárvák fogják kitenni. Ez lehet barna tücsök, banán tücsök, röpképtelen légy, muslica, katonalégy lárva, viaszmoly lárva, lisztkukac, erdei csótány és egyéb eleségállatok, melyeket kisállat kereskedésekben be tudtok könnyedén szerezni kedvencetek számára.

 Nagyon szereti az „édességet”, tehát különféle gyümölcsöket, nektárokat, mézet, ezért nyugodtan adjunk neki alkalmanként banánpépet, barackpürét, mangót, kevéske mézet joghurttal, bogárzselét. Nem szabad viszont túlkényeztetni ilyen ételekkel, a mértékre figyeljünk oda!

Fontos gondoskodni az állat kalcium- és vitaminellátásáról annak érdekében, hogy elkerüljük a hiánybetegségeket és a gekkó egészséges életet éljen. Ezt neki különböző speciális hüllőknek készült vitaminkészítményekkel tudjuk pótolni, melyek általában por formájában kaphatók a boltokban.  Nem kell nagy mennyiséget kapniuk, elég, ha csak minden nap „megsózzuk” neki az eleséget.

A fiatal egyedeket minden nap kell etetni, a felnőttek esetében nem gond, ha egy héten kimarad 1-2 alkalom.