Gekkosziget
Terrarium

Egyedi terráriumot szeretne?

 

Leopárd gekkók táplálkozása

 

A leopárd gekkók táplálkozásukat tekintve rovarevők, csak is kizárólag élő eleségállatokat fogyasztanak, következésképpen a szárított vagy konzervben kapható eleségállat nem adható neki, mert nem kelti fel az érdeklődését.

Étvágyuk pedig igen változó van, hogy sokat esznek, van, hogy kevesebbet. Ez nálunk is így van és természetesen az állatvilágban is.
Befolyásolhatja még az étvágyát a napszak és a kedélyállapota és akár a hőmérséklet vagy a levegő páratartalom.

Mennyi eleségállatot kapjon a gekkó?

Hogy pontosan mennyi táplálékállatra van szüksége egy leopárd gekkónak, azt nehéz lenne megmondani. A kis gekkóknál ez a mennyiség általában 4-5 db a méretének megfelelő tücsök vagy sáska, ez nagyobb korban a kifejlett gekkóknál már a sáska esetében lecsökken alkalmanként olyan 3 db-ra, de amit fontos tudni, hogy őket nem lehet túl etetni így bátran addig adjunk neki, amíg elfogadja. Ha eleget evett, akkor egyszerűen nem fog többet enni.

Milyen időközönként táplálkozik?

A fiatal egyedek kétnaponta, az idősebb gekkóknak elég 3 naponta enni adni.

 

Mégis mit ehetnek a leopárd gekkók és honnan szerezzem be az élő eleséget?

A gekkók, ahogyan az emberek is nem szeretik az unalmas, egyhangú étrendet. A mi feladatunk, hogy változatosan étkezzen kedvencünk, szerencsére elég sok féle eleségállatból tudunk válogatni számára. Tudni kell nem mindegyik gekkó szereti az összes féle rovart, tehát ők is válogatnak.

Megeszi többek között a: barna tücsköt, afrikai vándorsáskát, lisztkukacot, gyászbogár lárvát, viaszmoly lárvát, csoki csótányt, argentin csótányt, rózsabogár lárvát

Ezeket az eleségállatokat tőlünk is megrendelheted, nézd meg a kínálatunkat!

Az eleségállatok méretét is ki tudjuk választani, ez azért fontos, mert nem mindegy mekkorát kap a gekkónk. Fiatalabb egyedeknél a túl nagy táplálék veszélyt jelenthet, mert ők még nem tudják kellően felmérni, hogy képesek-e megbirkózni az adott rovarral és előfordulhat, hogy a torkán akad és baleset lesz a vége! Erre nekünk kell figyelni, ha tanácstalanok vagytok, kérjetek tőlünk bátran tanácsot elérhetőségünk bármelyikén!

 

 

Ezen kívül fontos még, hogy az eleségállatokat vitaminozva adjuk nekik.
A természetben a vadon élő rovarokból hozzá jut bizonyos nyomelemekhez és vitaminokhoz, amihez fogságban nem tud, így ezt vitaminkészítményekkel kell pótolni. Ebből az általunk kevert vitamint ajánljuk bátran, mi is ezt használjuk.

Hogyan vitaminozzuk az eleségállatot?

Megfogunk egy nagyobb tároló dobozt (pl: egy nagyobb tejfölös vödröt) és bele szórunk az aljára egy keveset a vitaminból, ezután berakunk a dobozba annyi tücsköt vagy más eleségállatot, amennyit oda szeretnénk neki adni aznap, utána kicsit összerázzuk óvatosan, hogy rájuk tapadjon a hüllő vitamin és utána vitaminozva rakjuk be a gekkónak aki majd levadássza és így vitamindús eleségállathoz jut majd ezáltal.

 

 ...................................................................................................................................................................................

Olvasd el azt is, hogy milyen színváltozatai vannak a leopárd gekkónak!

 

 

 


 

 

Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 3 [link] => https://www.petking.hu/ [image] => krepy-1.jpg [text] => [status] => 1 ) )
https://www.petking.hu/